Unul dintre cele mai frumoase unelte din orice cutie de instrumente de acasa este un cleste. Exista multe tipuri de clesti pentru o varietate de intrebuintari.
Clestele este un instrument manual cu mai multe scopuri, cu falci opuse pentru prindere, indoire si taiere. Clestele este o unealta esentiala a fiecarei cutii de instrumente, deoarece au multiple utilizari. Desi puteti obtine de obicei cu un cleste pentru toate scopurile, exista alte varietati ale instrumentului care se ocupa de o sarcina specifica.
Alegerea clestilor potriviti pentru locul de munca potrivit va imbunatati eficienta si siguranta.
Materialele utilizate pentru confectionarea clestilor constau in principal din aliaje de otel cu aditivi precum vanadiu sau crom, pentru a imbunatati rezistenta si a preveni coroziunea. Manerele metalice ale clestilor sunt adesea prevazute cu manere din alte materiale pentru a asigura o mai buna manipulare; manerele sunt izolate si protejeaza suplimentar impotriva socurilor electrice.
Maxilarele variaza foarte mult ca dimensiuni, de la clesti cu nasul acului pana la falci grele, capabile sa exercite multa presiune si forma, de la falcile plane de baza la diverse configuratii specializate si deseori asimetrice ale maxilarelor pentru manipulari specifice. Suprafetele sunt de obicei texturate si nu netede, pentru a reduce alunecarea.
Scopul principal al instrumentului cunoscut sub numele de cleste este sa prinda obiecte ferm. Obiectele pot fi apoi intoarse, indoite sau manipulate altfel. Clestele are manere paralele, un pivot in care se imbina manerele si falci paralele care prind obiectul. Un cleste de uz special poate avea componente si scopuri suplimentare, cum ar fi clestele de taiere.
Tipurile de clesti includ clesti de inginer pentru prinderea metalului, cleste cu nasuri plane pentru prinderea obiectelor mai mici, clestele electricianului pentru prinderea firelor electrice si clesti cu nas rotund pentru indoirea sarmei in bucle. Cei mai folositi sunt clestii de fixare cu ajustari ale articulatiilor de alunecare pentru a schimba latimea manerului maxilarului. In plus, clestii de blocare, sunt populari pentru detinerea ferma a obiectelor.
Pentru a utiliza in siguranta clestii, mai intai determinati ce tip de clește este necesar pentru lucrare. Apoi, faceti ajustarile necesare pentru imbinare, daca este cazul. Clestele de blocare poate necesita ajustare inainte de utilizare. Inchideti maxilarul in jurul obiectului, apasand manerele mai aproape intre ele. Rotiti instrumentul dupa cum este necesar pentru a indoi sau a intoarce obiectul.
Pentru siguranta dvs., asigurati-va ca degetele si pielea mainii nu sunt ciupite de manere, pivot sau maxilar.
Clestii de calitate nu au nevoie de intretinere si pot fi folositi un deceniu sau mai mult daca nu sunt abuzati.
Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !
0786 577 071 0751 577 069 suport@casaidea.ro